Begynne?

Dersom du ønsker å begynne med Go Kart i Haugesund har vi godt tilbud til deg. Du kan leie eller kjøpe Go Kart av klubben og få kurs hos oss slik at du er klar som sjåfør. Man kan og handle hos en av byens forhandlere, eller søke i annonser på finn.no, facebook og lignende. Se linker på forsiden vår.

Klubben har egen fadderordning for dem som ønsker benytte seg av dette. Da får man egen kontaktperson som hjelper dere i gang.

Klubben tilbyr lagring av Go kart på banen og har eget verksted alle medlemmer får tilgang til. Man trenger ikke ha bil eller tilhenger for å frakte til og fra trening. Det er vaskemuligheter på anlegget med egen vaskeplass og høytrykkspyler.

Vårt motto er «Go Kart for alle». Døren vår er vidåpen for alle mennesker i alle aldre som ønsker å delta hos oss. Motorsport er en «enmannsport» eller individualsport. Du er ditt eget lag og setter deg dine egne mål. Likevel består alle piloter av ett eget lag med hjelpere som hos noen bare er egen foresatte, mens for andre er store team. Uansett finner vi ett tilbud til deg om du bare vil leke med Go Kart eller om du ønsker danne grunnlag for en motorsport karriere.

I Go kart har vi aldersklasser hvor begge kjønn og alle ferdighetsnivåer kjører sammen. Alle Go Karter drives av to-takts motorer.

6-8 år heter klassen Treningscadetti. Disse får kun lov å trene, men inviteres til løp som oppvisningsklasse. Disse Go Kartene har ca 5,5 hk effekt og kan nå 85 km/t

Fra 8 år heter klassen Cadetti. Her får man lov å trene og kjøre løp. Ingen øvre aldersgrense, men pilotvekt avgjør om man er konkuransedyktig. Hovedregel er opp til 35-40 kg pilot. Disse Go Kartene har ca 5,5 hk effekt og kan nå 85 km/t

Fra 10 år heter klassen Mini. Her får man lov å trene og kjøre løp. Ingen øvre aldersgrense, men pilotvekt avgjør om man er konkuransedyktig. Hovedregel er opp til 60-65 kg pilot. Disse Go Kartene har ca 10-11 hk effekt og kan nå 90 km/t

Fra 6 til 13-14 års alder benytter man samme Go Kart og samme motor. Det finnes masse ulike Go karter å velge i. I Cadetti må man ha ramme med max akselavstand på 950 mm. I mini kan man ha max 101 mm. Ofte er det samme 950 mm rammene som benyttes. Motorene heter Iame Norswift og er alle 60 ccm og består av samme deler. Eneste forskjell er forgasser og eksos som regulerer effekten fra 5,5 til 10-11 hk det året man fyller 10 år.

Fra 13 år heter klassen vi anbefaler Jr 125. Her får man lov å trene og kjøre løp. Ingen øvre aldersgrense, men pilotvekt avgjør om man er konkuransedyktig. Hovedregel er opp til 70 kg pilot. Disse Go Kartene har ca 22 hk effekt og kan nå 105 km/t

Fra 15 år heter klassene vi anbefaler X30 og Rotaxn Max, Rotax DD2. Her får man lov å trene og kjøre løp. Ingen øvre aldersgrense. Disse Go Kartene har ca 28 hk effekt og kan nå 110 km/t.

Klassene Yamaha fra 13 år og KZ2 fra 15 år er og kjekke klasser, men disse får ikke trene hele året på grunn av støy. KZ2 er for mange det kuleste og raskeste man kan kjøre. 6 gir og 45-50 hk som gir deg mer fart og G krefter enn det meste som går å kjøre rundt en bane. Imidlertid er ikke dette anbefalt nybegynnerklasse, men noe man stiger til når man har lært seg svingkjøring og vedlikehold.

Tidspunkt for lisenkurs finner du under fanen «Go Kart Kurs»

Ta kontakt på telefon 97718319 eller mail nmkhaugaland@gmail.com om du ønsker mer info og prøvekjøring.

Vi hjelper deg i gang og veileder med valg av klasse og utstyr.

Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: